La presència policial és notòria en punts estratègics com el Parc Güell i la Sagrada Família, on ja no hi ha la concentració de venedors a la manta d'altres dies. De fet, en aquests punts la feina dels venedors ambulants és cada vegada més difícil. El balanç del nou dipositiu que ha presentat avui l'Ajuntament deixa clar que la pressió policial està sent efectiva. En només un mes s'han decomissat més de 122.000 objectes destinats al "top manta" i prop de 46.000 llaunes de beguda a tota la ciutat. En els punts més concorreguts pels turistes s'han aixecat més de 3.400 actes o denúncies, s'han detingut 39 persones i els han imputat 66 delictes. Tot i el dispositiu policial, els venedors a la manta continuen amb la seva activitat encara que cada vegada més arraconats cap a llocs poc habituals com el Mirador de l'Alcalde, on aquest mateix matí s'ha vist aquesta imatge.

La lluita contra la venda a la manta ha estat un dels objectius de la Guàrdia Urbana durant el mes de juliol. Han activat un dispositiu especial amb l’objectiu de reduir aquesta pràctica irregular. Agents de paisà i uniformats han intensificat la vigilància dels punts habituals dels venedors a la manta: el centre de la ciutat, el Parc Güell, la Sagrada Família i els eixos comercials.

A més de requisar objectes, s’ha actuat en els magatzems i les xarxes de distribució que subministren productes als “top manta”. En total, s’han tramitat 3.462 denúncies per venda ambulant, 39 detencions i 66 imputacions per infringir l’ordenança municipal.