L’Associació contra el Càncer de Barcelona vol que es prohibeixi fumar dins el Parc de la Ciutadella. Per això, en el Dia Mundial sense Tabac hi han instal·lat una parada per recollir signatures i conscienciar dels efectes perjudicials del fum del tabac per als infants.

Pels responsables de la iniciativa, la Ciutadella seria un primer pas per avançar en l’eliminació del tabac a altres espais. De fet, per la responsable de prevenció de l’Associació contra el Càncer de Barcelona, Ainhoa Marín, apunta que “aquest any hem aconseguit que les platges de Barcelona siguin platges sense fum. En la mateixa línia treballem perquè en els propers mesos es puguin declarar lliures de fum de tabac els parcs”. I afegeix que també caldria prohibir fumar a les terrasses i a les places.

Iniciativa d’àmbit estatal

La iniciativa es replica en altres 43 espais emblemàtics espanyols i n’esperen aconseguir 300.000 signatures. La campanya també l’han portada a internet. “Hem fet enquestes al respecte i dos de cada tres ciutadans són favorables a alliberar de fum els parcs”, explica Marín. En tot cas, volen que la iniciativa obri pas a la llei antitabac que esperen per al 2023 i que confien que reguli el fum als espais públics.

Els perills per als fumadors passius

L’argumentari que defensa la campanya és la protecció de la salut dels menors. Asseguren que “el 72 % estan exposats a aquest fum” i asseguren que aquests infants fumadors passius veuen duplicat el risc de patir càncer d’adults, a més de poder patir problemes respiratoris. Conclouen que el tabac mata cada any més de 50.000 persones a Espanya i és responsable del 30 % dels casos de càncer.

Deu anys del veto al tabac en espais tancats: què en diuen els experts?
Comparteix a: