L’ampliació de la llei antitabac, que es materialitzarà en la nova llei d’addiccions -actualment en procés de redacció-, no preveu de moment prohibir el tabac a les platges, però el Departament de Salut no descarta que aquesta qüestió es debati durant la tramitació parlamentària de la norma. Així ho ha dit a ‘El matí de Barcelona’ Josep Maria Suelves, cap del Servei de Prevenció i Control del Tabaquisme de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. També  ha explicat que l’ampliació de la llei implicarà limitar el tabac en més espais a l’aire  lliure i exercirà més control sobre els dispositius electrònics per fumar o vaporejar. La intenció global és que els ciutadans prenguin consciència que fumar no és bo.

També han participat en el debat Jacobo Sellarès, director del programa de malalties respiratòries intersticials del Departament de Pneumologia de l’Hospital Clínic; Àngela Martínez Picó, presidenta de la Societat Catalana pel control i tractament del tabaquisme de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya (SCATT); Esteve Fernàndez, director de la unitat de control de tabac de de l’Institut Català d’Oncologia; Clara Rosàs, gerent de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), i Patrícia Agüera Pàmies, integrant de la iniciativa ciutadana No más colillas en el suelo.

La nova llei ampliarà els espais a l’aire lliure, on es restringirà el consum de tabac, i aquesta tardor hi haurà una campanya de control del compliment de la llei antitabac a les terrasses.

Recupera aquí la conversa sencera: