L’Ajuntament considera que la proliferació de locals de menjar per emportar i d’apartaments, hostals i albergs turístics al barri de Gràcia posa en risc la convivència al districte. Per això, han decidit proposar una revisió del Pla d’usos actual. Si tira endavant es deixarien d’atorgar llicències per a aquest tipus de negocis. Les restriccions en “take aways” i albergs se sumarien així a les de bars, restaurants i locals d’oci nocturn, negocis per als quals ja no es concedeixen llicències.

Flexibilització de llicències als barris del nord

Una altra de les propostes de l’Ajuntament és flexibilitzar la concessió de llicències als barris del nord del districte. Això vol dir que podrien obrir més bars i restaurants als barris de Vallcarca i els Penitents, el Coll i la Salut, amb una excepció: la zona situada al voltant del Parc Güell. Als barris del sud, la Vila de Gràcia i el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, les llicències seguirien congelades.

Tres zones diferenciades

Segons un document de treball provisional que l’Ajuntament ha facilitat a les entitats veïnals, la revisió del Pla d’usos estableix tres zones diferenciades: la zona desprotegida, la parcialment protegida i la protegida.

A la zona desprotegida es permetrà l’obertura de bars, restaurants i albergs, a més de permetre l’agrupació d’habitatges turístics en edificis sencers.

A la zona parcialment protegida no es podran obrir nous bars i restaurants però sí que es podran moure dins la mateixa zona. Es permet, en canvi, l’obertura de locals de menjar per emportar i d’orxateries i gelateries. No es permetrà l’obertura d’albergs i habitatges turístics.

A la zona protegida es manté la restrició per a bars i restaurants i s’amplia a albergs, habitatges turístics i establiments de menjar per emportar.

Assemblea veïnal

Les entitats veïnals i socials del districte s’han organitzat en una assemblea per analitzar els pros i contres de la proposta de l’Ajuntament i presentar-hi les al·legacions pertinents. El consitori els ha donat dos mesos de marge. D’entrada estan d’acord que es revisi el Pla d’usos però temen que els canvis siguin insuficients per rebaixar la pressió turística i d’oci nocturn excessiva que, diuen, pateix el districte. Els preocupa, per exemple, que als barris del nord del districte, propers al Parc Güell, s’amplïi en excés l’oferta destinada al turisme i acabi massificant-se.

Les restriccions en “take aways” i albergs se sumarien així a les de bars, restaurants i locals d’oci nocturn, negocis per als quals ja no s’atorguen llicències. Ara bé, si la proposta del govern municipal tira endavant, s’aixecaria el veto als barris del nord del districte. POSPO Això vol dir que a la Vila de Gràcia i el Camp d’en Grassot no s’hi podrien obrir més establiments de restauració però, en canvi, a Vallcarca, el Coll i la Salut, sí. Amb una excepció: la zona situada al voltant del Parc Güell. ¤W2 63 ]] C2.5 G 0 [[
*CG ilocdat Carrer de Verdi
aquesta tarda
00:54
Les entitats veïnals del districte no ho veuen malament, sempre que no hi hagi carta blanca.