La plaça de la Vila de Gràcia ha viscut avui una intensa jornada castellera. Quatre colles d'arreu Catalunya han donat vida al lema casteller "Força, equilibri, valor i seny": els Xiquets de Reus, els Minyons de Terrassa, els Xicots de Vilafranca i l'agrupació amfitriona, els Castellers de la Vila de Gràcia, que han fet la millor actuació de la seva història. ORIOL FRANCOLÍ, president dels Castellers de la Vila de Gràcia. "Avui és un dia per la colla increïble, fer la tripleta màgica a la nostra plaça, a la Festa Major, amb el nostre públic, avui èrem 270 apuntats." Els de la camisa blava han començat amb un emotiu 5 de 8, castell que l'any passat els va resultar accidentat, però que aquest cop han pogut superar. Han seguit amb un 3 de 9 amb folre i amb un 4 de 9 amb folre, formacions que han aconseguit descarregar per primer cop a casa seva. RAIMON GARRIGA, cap de colla dels Castellers de la Vila de Gràcia "Si això surt a les notícies d'avui i algú vol festa grossa jo em passaria per la plaça de la Vila, que em penso que s'allargarà molt la nit." Després dels castells hi ha hagut temps, com és tradició, per als pilars conjunts de les colles i per al ball al ritme de les gralles.

Les colles han fet primer els tradicionals pilars al carrer dels Xiquets de Valls, on hi ha una placa commemorativa. Els pilars han entrat després a la plaça de la Vila de Gràcia i ha començat la diada.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han obert foc amb el 5d8, el cinquè que descarreguen aquest any. En segona ronda, han desmuntat la base del 3d9 amb folre quan ja tenien els quarts col·locats i, finalment, amb aconseguit carregar-lo i descarregar-lo amb èxit i sense gaires dificultats. És el tercer de la seva història, el segon que fan aquest any, però el primer cop que el fan a casa. A la tercera ronda, la plaça ha aplaudit el 4d9 amb folre des que l’han començat a muntar. Quan hi han pujat els quarts, també han optat per desmuntar i tornar a muntar la base. Finalment, el castell ha pujat perfectament i els de la camisa blava han aconseguit descarregar-lo per primer cop a la història.

La tripleta màgica en la diada de festa major és tot un èxit per als Castellers de la Vila de Gràcia. Res a veure amb l’accidentada diada de l’any passat. Ara, els de la camisa blava ja pensen en la diada castellera de la Mercè, que estarà més oberta que mai amb tres colles de la ciutat (Castellers de Barcelona, de Sants i de la Vila de Gràcia) que descarreguen castells del màxim nivell.