L’acte, que ha tingut lloc a la sala de plens del districte de Gràcia, ha estat un recull de l’essència del que és la Festa Major de Gràcia i de totes les entitats i personalitats que l’ha fan possible amb la seva col·laboració. Com cada any, l’objectiu és el reconeixement d’una feina desinteressada que treballa per una finalitat comuna.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de la nova presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Clara Carbonell; el director general d’Acció Cívica i comunitària del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Ramon Terrassa; la presidenta del Consell Municipal del Districte de Gràcia, Isabel Ribas; i la regidora de Gràcia, Maite Fandos.

L’acte ha transcorregut en el tradicional ambient càlid, tranquil i familiar. No obstant, mentre el senyor Terrassa estava fent el seu parlament, una de les hostesses s’ha marejat i  s’ha interromput per uns minuts la cerimònia. Tot ha quedat, però, en un ensurt i, un cop recuperada l’hostessa, l’acte ha transcorregut amb normalitat.