La fiscalia considera Moctar responsable d’un delicte continuat d’atemptat a l’autoritat, dos delictes lleus de lesions i un delicte de lesions amb instrument perillós. En el mateix judici també es jutja un altre manter que, segons la fiscalia, va llançar cops de puny i de peu contra un agent. Tots dos s‘han acollit al dret de no declarar.

Els que sí que han declarat, com a testimonis, són set agents de la Guàrdia Urbana que el dia de l’operatiu feien de paisà. Tots han fet un relat similar i han incriminat Sidil Moctar. L’acusen d’haver agredit un agent amb la branca d’un arbre i també d’haver donat cops de puny a un altre policia. En la declaració, han explicat que els va sorprendre ser agredits un cop van prendre la manta a alguns venedors. Segons els agents, la voluntat dels manters era agredir-los, més enllà que els haguessin requisat els productes il·legals.

Al judici, una de les proves que s’han presentat és el vídeo que el Sindicat d’Agents de la Policia Local (SAPOL) va fer públic i que la defensa ha criticat diverses vegades en considerar que estava manipulat. La Guàrdia Urbana va detenir Moctar l’endemà dels fets quan arribava a casa seva, a Sant Andreu. Tots aquests mesos, els ha passat en presó preventiva.

Des de llavors, el sindicat de manters i altres entitats que donen suport al col·lectiu han reclamat que fos alliberat. Fins i tot un centenar de persones es van manifestar al novembre davant l’Ajuntament i la Model per demanar-ho. Membres del sindicat de manters i d’altres grups que donen suport als manters, a més del regidor de la CUP Josep Garganté, han acudit a la sala del judici per acompanyar els acusats.

El judici ha començat aquest divendres al matí a la Ciutat de la Justícia i es reprendrà el 20 de febrer, quan declararan la resta de guàrdies urbans que compareixeran com a testimonis.