Una cinquantena de pancartes omplen els balcons de l’avinguda de Vallcarca. Demanen que es faci la rambla verda que fa 15 anys que està aprovada. Des de l’Associació de Veïns de Gràcia Nord – Vallcarca creuen que fa temps que els esforços se centren en la zona antiga del barri i s’ha oblidat aquesta reforma. MANEL TORIBIO, AV Gràcia Nord – Vallcarca “Entiendo que era bueno empezar por ahí, porqué era donde todos coincidíamos en la defensa de ese barrio, pero lo que no entendemos es que se atienda solo aquella parte y la avenida que es lo más senzillo, lo más rápido, lo que tiene menos costes económicos y sociales no se atienda, claro ahora tenemos la promesa de que ya se va a atender, por fin.” A partir del febrer el districte abordarà la reforma de l’avinguda de Vallcarca, però els veïns temen que no es mantingui el projecte aprovat. El motiu és que altres grups veïnals del barri són contraris a enderrocar els habitatges afectats per fer la via verda. IRENE GÜELL, AV Gràcia Nord – Vallcarca “És irrenunciable per nosaltres l’execució del pla de la rambla verda o del passeig verd, diga-li el que vulguis. El barri està necessitat d’oxigen i d’espai verd, el que no acceptarem mai seran habitatges.” Des de l’entitat veïnal asseguren que els habitatges que s’han d’enderrocar estan en precari i cal una reubicació. De moment, han començat a omplir el barri de pancartes perquè la rambla no s’oblidi.

Des de l’entitat veïnal creuen que des de fa dos anys l’Administració s’ha centrat només en el nucli antic del barri. Tot i que estan d’acord que s’havia de començar per la protecció de les cases antigues, també asseguren que s’han sentit oblidats. Per això, demanen que es posi fil a l’agulla amb el projecte que ha de convertir l’avinguda de Vallcarca en una via verda. Aquesta reforma fa 15 anys que està aprovada. Ara, el districte de Gràcia els ha informat que aquest mes de febrer es començarà a treballar en aquesta via, però els veïns temen que no es mantingui el projecte aprovat.

Aquesta reforma és un dels punts polèmics del pla de Vallcarca, ja que hi ha grups veïnals que s’oposen a l’enderroc dels habitatges afectats. Si aquests es mantenen, des de l’Associació de Veïns de Gràcia Nord – Vallcarca asseguren que no es podrà fer la rambla, serà un altre projecte. L’entitat també creu que aquests edificis estan en precari i que hi ha veïns que volen que els reubiquin, ja que les cases estan en mal estat.

Ara, han penjat les pancartes per recordar que esperen que s’abordi aquesta reforma al més aviat possible.