Arrels Fundació demana més recursos per atendre les persones sense llar, “amb una mirada que no tingui en compte el termòmetre”, després de la mort aquest dijous d’un home sense sostre a Canaletes. Segons Arrels el fet de viure al carrer deteriora molt la salut de les persones, especialment si fa més de sis mesos que dormen al ras. Per aquest motiu, l’entitat reclama més recursos a l’Ajuntament per abordar el sensellarisme.

L’home mort anava molt abrigat per les altes temperatures d’aquests dies i era habitual a la zona. De fet, justament dimecres es va activar per un dia la fase d’alerta del Pla calor i efectius del CUESB i la Creu Roja van repartir aigua, gorres i cantimplores, però dijous el dispositiu es va desactivar .

“Viure al carrer és un risc sempre”

Sílvia Torralba, d’Arrels Fundació, explica a betevé que “repartir aigua, gorres i crema solar és pal·liatiu i temporal”, quan “viure al carrer és un risc sempre” i això s’ha de tenir en compte en les mesures que es posin en marxa a curt termini, com “tenir més centres de dia de resguard, un a cada barri, amb servei de dutxa i consigna per guardar la roba”.

Afegeix que la xarxa d’atenció a les persones sense llar té molt marge de millora perquè hi ha més de 1.200 persones vivint al carrer i el que fan és sobreviure. Segons aquesta entitat, aquest any 2023, ja han mort com a mínim 22 persones sense llar, cinc de les quals en els mesos de juliol i agost.