L’Arquebisbat de Barcelona habilita, des d’aquest dilluns, un llibre de condolences perquè els ciutadans qui vulguin puguin acomiadar-se de Benet XVI, que va morir el 31 de desembre. Estarà disponible des de les 10 h i fins a les 13.30 h, al palau episcopal, al carrer del Bisbe número 5.

La visita del papa emèrit a Barcelona

Un miler de joves catòlics, procedents de tots els punts de l’estat, van rebre Benet XVI a l’esplanada de la Catedral de Barcelona el 6 de novembre del 2010. El pontífex havia vingut a la ciutat per convertir en basílica la Sagrada Família. Va dormir al palau arquebisbal i en l’acte de consagració va llançar un missatge a favor de la vida. També va lloar l’obra de Gaudí i va dir que “l’Església s’oposa a totes les formes de negació de la vida humana“.

Valents demana dedicar-li un carrer o plaça

El Grup Municipal de Valents demanarà a la propera comissió de Presidència que l’Ajuntament dediqui un carrer o plaça al papa emèrit. Així ho ha anunciat la candidata a l’alcaldia, Eva Parera, que ha qualificat Joseph Ratzinger de “gran intel·lectual, un referent, un home senzill i entregat, un gran papa”.

“A Barcelona tenim carrers i places amb noms de persones que no han fet res per la ciutat ni pel bé de la humanitat, no entenem com persones rellevants com el papa Joan Pau II, Montserrat Caballé o Dalí segueixen sense tenir un espai a la ciutat amb el seu nom”, ha afegit Parera.