(ACN / redacció) Joseph Alois Ratzinger, el papa Benet XVI, ha mort aquest dissabte als 95 anys. La mort del pontífex emèrit s’ha produït oficialment a les 9.34 h a la seva residència oficial del Vaticà, després de diversos dies d’empitjorament del seu estat de salut, segons ha informat l’oficina de premsa de la Santa Seu. El pontífex alemany va ser qui va convertir la Sagrada Família en basílica el 2010.

Benet XVI va ser el primer papa que deixava el càrrec amb vida en els darrers set segles i va ser substituït el 2013 per l’actual papa Francesc. El papa emèrit va tenir un papat marcat per un catolicisme conservador i per polèmiques diverses com els abusos sexuals, que no van voler dur a la Cort Penal Internacional.

La carrera sacerdotal de Benet XVI

Nascut el 16 d’abril del 1927 a la ciutat alemanya de Marktl, va passar la infantesa a Traunstein, ciutat propera a la frontera amb Àustria. Va estudiar Filosofia i Teologia i va rebre l’ordenació sacerdotal el 1951. Posteriorment, va ser l’arquebisbe de Munich i de Freising, va tenir diversos càrrecs al Vaticà i va participar en els conclaus on Joan Pau I i Joan Pau II van ser escollits per al màxim càrrec de l’església catòlica. L’any 2005 va substituir aquest últim com a nou papa.

La visita del papa emèrit a Barcelona

Un miler de joves catòlics, procedents de tots els punts de l’estat, van rebre Benet XVI a l’esplanada de la Catedral de Barcelona el 6 de novembre de 2010. El pontífex va trencar el protocol i va beneir els assistents que l’esperaven a l’arribada.

El pontífex va fer nit al palau arquebisbal i en l’acte de consagració de la Sagrada Família va llançar un missatge a favor de la vida. També va lloar l’obra de Gaudí i va dir que “l’Església s’oposa a totes les formes de negació de la vida humana“.