Ada Colau ha presentat Arcadi Oliveres com “un mestre per a moltes generacions d’activistes”. L’ha qualificat de persona “accessible” i li ha reconegut el fer evident que “una cosa és la democràcia formal i una altra la democràcia real.”

Arcadi Oliveres acumula una llarga trajectòria en defensa de la pau, els drets humans i la justícia social. Ha denunciat i divulgat la realitat de la fam, el deute extern, la desigualtat nord-sud i la indústria militar. Entre les iniciatives en les que ha estat implicat hi ha la primera campanya en favor del 0,7 % a principis dels anys 80, la campanya contra l’ingrés d’Espanya a l’OTAN, la gran campanya en favor de la cancel·lació del deute extern i les mobilitzacions en contra de la guerra de l’Iraq. President durant més de 13 anys de Justícia i Pau, desenvolupa una intensa activitat com a conferenciant i col·labora amb nombrosos mitjans de comunicació.

La Medalla a l’Activisme Social, que s’atorga des de 2012, ha reconegut en anteriors edicions la tasca de la sud-africana Michaela Mycroft, el polonès Jerzy Owsiak i l’eritreu Tareke Brhane.