El salt brusc cap a l’hivern que vam patir ara fa uns dies i l’ambient atípicament fred per les dates dels primers dies de la setmana ja són història. Les temperatures s’han anat recuperant de forma gradual des de llavors, sobretot a les hores centrals, i s’entreveu que a partir de dilluns ho continuaran fent de forma força evident als migdies, amb màximes que assoliran valors de 17 o 18 graus amb certa comoditat. Les nits, però, es mantindran relativament fredes, amb temperatures habituals per les dates.

Les altes pressions implicaran que tornem a parlar d’estancament meteorològic, d’inversió tèrmica i, fins i tot, de nivells moderats de contaminació a la capital catalana al llarg de la setmana vinent. De moment, però, res sembla indicar que s’hagi de tractar d’una situació tan persistent ni extrema com la que vam viure durant les primeres tres setmanes del mes de novembre.

Els mapes a mitjà termini anuncien que les temperatures tornaran als llindars habituals per les dates coincidint amb l’arribada del pont de la Puríssima, a causa del pas d’un front que podrà deixar algun ruixat breu de cara a divendres a Barcelona. De moment, però, no s’entreveu cap fredorada ni cap canvi de temps més o menys aparent com a mínim durant els 10 primers dies del mes de desembre.