Les 27 sales d'estudi que hi ha a la ciutat reforcen l'oferta i els horaris entre el 2 de gener i el 2 de febrer per ajudar els estudiants a preparar els exàmens de principis d'any. Se n'incorporen tres noves en horari nocturn, a les Corts, Montbau i Nou Barris; i tres més que ja obren de nit amplien servei també al cap de setmana, les de la Sagrada Família, el Vapor Vell i Joan Maragall. CARMEN ANDRÉS, regidora d'Infància, Joventut i Gent Gran "Les sales d'estudis tenen una demanda en aquest moment que podem quantificar en 84.000 usos i la demanda prioritària és d'estudiants universitaris d'entre els 20 i 24 anys. Els llocs on es necessita més o s'han de reforçar les sales d'estudis són aquells barris i districtes on la taxa d'estudis universitaris és més elevada." La majoria dels estudiants que utilitzen les sales d'estudi valoren per sobre de tot que aquí els és més difícil caure en distraccions. ESTUDIANTS "Em distrec molt, tinc la família que sempre està fent soroll i no sempre em puc concentrar. Llavors, si tinc un espai com aquest aprofito i ja que tothom està en silenci i només tinc la llibreta i el boli no puc fer més que estudiar." "A casa un es distreu molt. Avui en dia amb les xarxes socials i estant a casa sempre trobes alguna cosa a fer menys estudiar i al venir aquí un es posa una mica les piles i es concentra molt més". "Me parece una maravilla porque, quieras o no, estas en un espacio relajado, en silencio, que és lo que necesitas a la hora de estudiar." El llistat amb els horaris i la ubicació es pot consultar per internet a través del web de Joventut.

La Sala d’Estudi les Corts està ubicada a l’Espai de Gent Gran del carrer de Fígols, i les de Montbau i Nou Barris, a la mateixa biblioteca del barri. Totes tres obriran de dilluns a divendres entre les 21  i les 01 h. A banda d’aquestes incorporacions també es reforçarà el servei de cap de setmana en tres sales més: la Sala d’Estudi Sagrada Família, la del Vapor Vell i la de Joan Maragall. En el cas de la Sagrada Família, els estudiants hi podran anar els dissabtes de 10 a 01 h i diumenge d’11 a 21 h, mentre que a les altres dues l’horari serà els dissabtes de 10 a 21 h i els diumenges de 9 a 21 h. També estrena horari la Sala d’Estudi la Fontana, a Gràcia, que estarà oberta de dilluns a divendres d’11 a 15 h.

En total a Barcelona hi ha 27 sales d’estudi que estan obertes tot l’any de dilluns a divendres de 21 a 01 h, excepte durant les vacances d’estiu. Totes les sales disposen de servei de wifi i de material de suport per poder estudiar amb comoditat.