L’alumnat de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna respira aquest dijous més tranquil després de saber que la facultat ha acomiadat el professor denunciat fins a quatre vegades per assetjament sexual. “Ha estat un alleujament” diu Jordina Gussinyer, estudiant de Comunicació Audiovisual, “saber que la facultat ha actuat com toca i com esperàvem“.
Una victòria per part dels estudiants
Daniel Duran, delegat de primer de Comunicació Audiovisual, ha assegurat a betevé que “és una victòria dels estudiants” i que “és el que demanàvem des de la primera denúncia”. Duran afirma que s’ha vist que si es denuncia, la institució “hi fa alguna cosa”. Al marge, ha afegit, que s’hagi convertit en un cas mediàtic i això “hi ha afegit pressió”. Duran creu que ara mateix aquesta universitat és “un espai més segur”.
Ara, i sabent el que aquest home va fer, per fi sabem que ja el no tindrem més a les aules”
Gussinyer assegura que dimarts l’alumnat es va manifestar perquè “sentíem que faltava veure moviments per part de la facultat. Fins ara rebíem molts comunicats però res més”.
Aquesta estudiant afegeix que ara saben que “ja no tindrem més aquest home a les aules”. Actualment, apunta Gussinyer, el repte és aconseguir “un número zero de casos com aquests”. També diu que estan intentant animar les víctimes que encara falten per sortir que denunciin tot el que han viscut. I afirma que hi ha un sentiment generalitzat de “por a les represàlies si no es reporta de forma anònima”.
Finalment afegeix que confien que “es faci neteja de tot el professorat que no actua amb professionalitat”. D’aquesta manera, conclou, la Universitat Blanquerna posaria fi a la mala imatge que ara té i que “realment no es mereix”.
Poca transparència per part de la Blanquerna
Una tercera estudiant, el nom de la qual no vol que se sàpiga, assegura que la universitat segueix sent “molt poc transparent” i que “segueixen molt enfadats” . Ho argumenta dient que en tots els comunicats que envien a l’alumnat “ens segueixen parlant d’una persona” sense ni especificar que es tracta d’un professor.
És una vergonya que ens assabentem de tot el que passa a través de Twitter o dels mitjans”
Aquesta estudiant anònima també creu que “és una vergonya” que se segueixin assabentant de tot el que està passant per Twitter o pel que surt als mitjans. Afegeix que no s’entén que un professor necessiti “fins a quatre denúncies” per ser acomiadat i que “tothom sabia des de feia anys que això passava”.
Precedent de cara al futur
Duran desitja que aquest cas “serveixi de precedent” per a futurs casos d’assetjament i confia que a mig i llarg termini es posi fi a l’“abús de poder” per part d’altres professors dels quals circulen rumors i que betevé ha recollit per part d’algunes alumnes. Ell, però, assegura que no sap de qui es tracta.
L’estudiant anònima assegura que “totes esperem que l’acomiadament del Xavier no serveixi per tancar el tema” i que això “només ha de ser el principi”. Assegura que a la facultat “encara hi ha professors assetjadors” i molts d’altres que “fan ús de l’abús de poder”, i tots “es protegeixen i es justifiquen entre tots”.
Finalment explica que “hi ha coses molt greus que encara no han sortit a la llum“. I que espera que totes les víctimes estiguin rebent l’atenció i protecció que necessiten i a poc a poc, puguin trobar la força per parlar.