Tot i que les previsions fetes aquest dijous apuntaven cap a xifres similars a les de l’edició de 2014, el volum de producte sobrant dels expositors ha estat, finalment, de 39.953 quilos, entre els que destaquen grans volums de carn, peix i làctics. Això són més de 17,5 tones més de menjar del que esperaven, que els voluntaris ja han començat a classificar i distribuir.

Per la seva banda, l’ONG Nutrició sense Fronteres ha recollit més de 150 quilos de menjar que no s’ha consumit als restaurants del recinte firal de Gran Via, uns aliments que es donaran als menjadors socials de la ciutat.

La percepció d’aquestes entitats és que a poc a poc va augmentant la sensibilització d’empreses productores i distribuïdores a l’hora de no malbaratar els aliments. Com en edicions anteriors, el Banc dels Aliments ha pogut tenir aquests dies un estand a la fira per poder donar a conèixer el seu projecte contra el malbaratment i per un major aprovisionament. D’aquesta manera, pot traslladar al sector la importància de reaprofitar els productes que ja no es poden vendre però que continuen sent aptes per al consum.