Preparen un timbal d'arròs i llenties amb salsa de iogurt i alfàbrega. I l'acompanyen amb una amanida de tomàquet, pebrot, sardines i taronja. Es tracta d'un plat fresc ideal per a l'estiu. Però sobretot és una recepta econòmica i completa. NÚRIA RIBOT, farmacèutica i col·laboradora del Rebost Solidari "L'arròs amb llenties és un plat d'un metge libanès. L'amanida de fruita i tomàquet és un plat sicilià. És una amanida que està carregada d'antioxidants i és ideal per a l'estiu, ja que el sol provoca un estrès oxidatiu i va molt bé. També té les sardines, que són una font d'omega-3 i, per tant, és un plat molt complet." Aquest taller de cuina l'ha organitzat el Rebost Solidari de l'AV Bon Pastor per als seus usuaris. L'activitat s'anomena ENDAVANT.TAL i l'objectiu és aprendre a cuinar plats equilibrats utilitzant productes saludables i de temporada. Tots els ingredients que han fet servir provenen del rebost. MANOLI CARMONA, infermera del CAP Bon Pastor "A parte de utilizar los alimentos que hay en el Rebost queremos que la gente tenga una alimentación más equilibrada. Que puedan usar los alimentos y que no tengan ninguna carencia nutricional para que no desarrollen ninguna enfermedad ni ninguna patología." MARIA ELENA PERALES "Me parece muy interesante la proporción de lentejas y arroz porque nostros, los latinos, comemos de diferente manera." ANTÓNIO SÁNCHEZ "No me lo había propuesto pero esta receta me interesa bastante. Es muy fácil y lo puede hacer todo el mundo." De moment, el Rebost Solidari ha organitzat quatre tallers com aquest però ja pensen a oferir-ne de nous a partir de la tardor.

El Rebost Solidari Bon Pastor – Baró de Viver, engegat el maig de 2014, ha creat un projecte social anomenat Endavant.tal per fomentar l’alimentació saludable. Segons els responsables de l’equipament, algunes famílies usuàries del servei tenen una alimentació desestructurada per l’escassetat de productes que consumeixen. Per això, van decidir organitzar uns tallers de cuina.

L’Associació de Veïns del Bon Pastor, juntament amb una nutricionista del CAP del Bon Pastor, una cuinera i els serveis socials del territori, imparteix quatre sessions teòriques i pràctiques de cuina als usuaris. Les trobades, cada dimarts, es fan al Centre Cívic de Baró de Viver i tenen la intenció d’ensenyar-los a elaborar plats saludables i equilibrats amb els aliments que reben del rebost.

L’entitat té la intenció de repetir els tallers de cuina a la tardor i ampliar-los a altres persones de la comunitat que ho necessitin.