Per Dijous Gras són tradicionals els ous i el Joan Antoni Miró n'és tot un expert. Aquest restaurador regenta el Bar Les Truites, al carrer de Reus, des de fa 35 anys i fa més de 4.000 truites cada any. En té de tots tipus: de dolces, de peix, de verdures, de flors comestibles, i així fins a més de 170 varietats. JOAN ANTONI MIRÓ, restaurador "Per Dijous Gras, per fer una variació de la tradicional truita de botifarra, podria ser una truita de botifarra amb cansalada i mongetes." De les seves truites se n'ha editat fins i tot un llibre, és un dels més grans experts en la materia de Barcelona i ens n'explica el secret. JOAN ANTONI MIRÓ "El secret és que t'agradi molt molt, que gaudeixis fent-la i sobretot buscant-li el sabor de l'ingredient que hi posis, que surti el sabor de l'igredient que té la truita." A banda dels ous, els llardons també són tradició i a la Xarcuteria Ailó, situada al costat del Mercat de la Llibertat, en fan una curiosa varietat de xocolata. ANTONIO AYALA, xarcuter "Veiem que hi ha molta gent que en el que és el tema de la cuina comença a fer el que són transformacions i nosaltres el que volem fer ñes cada dia fer coses noves." Aquesta família de xarcuters ven també pizzes amb botifarra d'ou.

Una de les propostes de cara a aquesta festivitat són les truites amb receptes originals. Un dels grans experts en la matèria és el Joan Antoni Miró, un restaurador que regenta el Bar Les Truites, al carrer de Reus, des de fa 35 anys i que pot presumir de cuinar més de 4.000 truites cada any. En Joan Antoni elabora cada dia una quinzena de varietats per als seus clients entre els més de 170 tipus que ha documentat, la majoria, en un llibre. Aquest establiment rep nombrosos encàrrecs dels clients més sibarites i dia rere dia crea noves fórmules a la seva petita cuina, de tan sols cinc metres quadrats. Els secrets per aquest restaurador són “l’afecte amb el qual es cuinen i que la truita no perdi el sabor de l’ingredient principal”.

Una segona alternativa per menjar quelcom diferent durant el Dijous Gras la trobem a la xarcuteria Ailó, ubicada al carrer del Cigne, a tocar del Mercat de la Llibertat. L’Antonio Ayala n’és el propietari i a banda de vendre la clàssica botifarra d’ous i els tradicionals llardons, ven pizzes amb aquest embotit i des de fa un any ha decidit mesclar dolç i salat per fer les seves creacions. Una de les que té més éxit són els llardons de xocolata.