La síndica de greuges de Barcelona ha demanat a l’Ajuntament que limiti l’horari dels espais d’esbarjo per a gossos. La proposta arriba després de dues denúncies veïnals que fan referència als lladrucs d’aquests animals. Diuen que impedeixen el descans dels veïns durant la nit. La petició de la síndica recull l’aprovació d’un decret d’alcaldia urgent per solucionar aquesta situació com més aviat millor.

Una de les queixes fa referència a la zona per a gossos situada al carrer de Nàpols amb Gran Via de les Corts Catalanes. Alguns veïns asseguren que aquí sovint hi ha gossos que borden entre les 2 de la matinada i les 6 del matí. “Aquest no era l’ús que se li havia de donar. Els gossos borden, de vegades en pul·lulen força per aquesta zona i no és gaire correcte”, ha explicat el Jordi Martín.

Altres veïns i propietaris de gossos, com la Regina Díaz, asseguren que mai treuen el gos a jugar a la nit per respecte als veïns. “Cal que hi hagi espais per als gossos, tot i que l’horari ha de ser l’adequat perquè no molesti“, ha dit la Regina.

Per altra banda, hi ha veïns que viuen en habitatges molt propers a aquestes zones d’esbarjo de gossos, però que defensen que els animals puguin gaudir-ne les 24 hores del dia. “La meva habitació dóna a la zona d’esbarjo i no he sentit gossos bordar a altes hores de la matinada”, ha afirmat la Lluïsa Sanz.

Al llarg del 2016, la síndica de greuges ha rebut una quinzena de queixes relacionades amb gossos, algunes de les quals encara estan en procés de tramitació. Concretament s’han rebut denúncies referents a la presència de gossos potencialment perillosos que circulen lliurement i sense morrió. També fan referència a la brutícia que generen els excrements d’aquests animals i que en poques ocasions les persones que els acompanyen recullen.