JORDI SÁNCHEZ, responsable de l'Àrea d'Acció Social "Hi ha persones en grup que tenen un espai que ja consideren seu, tenen por de perdre'l i no es volen desplaçar, hi ha reaccions de tot tipus, en general sempre són reaccions empàtiques i d'agraïment." LAIA ORTIZ, tinenta d'alcalde de Drets Socials "Combatre el sensellarisme és una qüestió de país, per tant tot el conjunt de municipis i el govern de Catalunya ha de fer una aposta clara per millorar tots els dispositius en situació de fred i no."

Amb l’operació Fred, es reforcen els equips d’emergència del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). El dispositiu disposa de nou vehicles i 30 persones que es repartiran en sis equips per pentinar la ciutat per detectar persones que dormen al carrer, i els oferiran allotjament i acompanyar-los a un centre de la xarxa si l’accepten. L’Ajuntament ha obert el Centre d’Estades Breus del CUESB, que disposa de 108 places itambé hi ha disponibles els 74 llits del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències.

Amb l’ull posat en possibles gelades

La baixada de temperatura també pot comportar gelades a la via pública. Per això, des d’aquesta nit i fins que acabi l’onada de fred se suspendran els serveis que utilitzen aigua al carrer. També es farà seguiment de les vies dels barris més elevats, com el Putxet o el Carmel, i en cas que hi geli, s’hi escamparà sal. A més, es comprovarà que els 111 contenidors de sal repartits a la zona alta de la ciutat estan prou abastats.