JUAN LUIS ESCUDERO, responsable de CSIF Presons "Famílies que tenen molt pocs recursos, vídues que cobren 400 euros i a qui s'aboca a un desplaçament de 40 quilòmetres anada i tornada sense cap tipus de transport, sense metro i sense res. Per això demanem ja que no es mogui cap treballador ni cap intern fins que es faci la construcció de la Zona Franca."

Quan la Generalitat i l’Ajuntament van signar el conveni en què el consistori cedeix dos solars de la Zona Franca perquè el govern català hi faci dues presons, ni el conseller de Justícia, Carles Mundó, ni l’alcaldessa, Ada Colau, no van posar dates al tancament definitiu de la presó. En una entrevista al programa ‘Bàsics BTV‘, Mundó va dir que no s’ha especificat una data per “no generar falses expectatives”. Tot i això, segons el responsable de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F), Juan Luis Escudero, funcionaris del departament d’ingressos del Centre Penitenciari Brians 1, situat a Sant Esteve Sesrovires, han rebut informació que a partir del 6 de febrer rebran presos preventius de la presó Model.

Això ha alertat els sindicats CSIF, UGT, CCOO i IAC-CATAC amb representació a les presons de Catalunya, que avisen que el Departament de Justícia té la intenció de tancar la Model abans que entri en funcionament el nou centre penitenciari a la Zona Franca. Denuncien que el trasllat dels presos de la Model fora de Barcelona suposarà “un cop al sistema penitenciari català d’enormes dimensions amb efectes devastadors”, ja que consideren que això comportarà la pèrdua de llocs de treball, sobretot dels 500 interins que ara treballen a la Model. Asseguren, a més, que el trasllat cap a Brians 1, que es troba a 40 quilòmetres de Barcelona, també causarà problemes per als interns i a les seves famílies.

La manifestació, que s’ha allargat una hora davant les portes de la conselleria, ha tallat el trànsit a la confluència dels carrers de Casp i Pau Claris.