L’acampada a la plaça de Catalunya, organitzada pels col·lectius de la plataforma Independència per Canviar-ho Tot, va començar dijous després d’una manifestació d’estudiants a favor del 9-N. Una cinquantena de joves van instal·lar-se a la plaça de Catalunya amb la intenció de quedar-s’hi fins al 9 de novembre. A la una de la matinada, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana els van treure les tendes i llavors van decidir dormir-hi al ras.

Ahir al vespre van organitzar una xerrada sobre desobediència civil i a la nit van tornar a dormir a la plaça. Només hi van muntar tres tendes, a més de totes les pancartes i cartells de difusió dels missatges de Desobeïm. La nit de divendres a dissabte ha estat tranquil·la a la plaça. No s’hi ha viscut cap incident i la policia no hi ha intervingut. Aquest matí, els joves havien organitzat una xocolatada popular per esmorzar.

Ara la seva intenció és quedar-s’hi fins aquest diumenge, tot i que acabaran de decidir-ho en l’assemblea que faran aquest dissabte a la nit. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va dir dijous que permetria l’acampada a la plaça de Catalunya sempre que no s’eternitzi. Ahir, el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, li va exigir en el ple que “faci complir les ordenances de tots, fins i tots aquells que defensen el 9-N”, i desallotgi l’acampada de la plaça.