L’alcalde Xavier Trias i el president de la Generalitat, Artur Mas, han assistit a la cerimònia per primera vegada en els seus respectius càrrecs. Diversos membres dels grups municipals també han assistit a la basílica de la Mercè: Jordi Hereu, Alberto Fernández Díaz i Jordi Portabella. Els regidors d’ICV-EUiA no han presenciat la missa, com en altres anys.

Trias ha subratllat que no s’han produït “incidents destacables”. L’alcalde s’ha mostrat orgullós del civisme dels barcelonins. El batlle ha remarcat que tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d’Esquadra estan centrant esforços en la lluita contra la venda ambulant. Tot i això, ha reconegut que hi ha hagut molta presència de llauners en els concerts del barri Gòtic.

Des que va començar la festa major, la Guàrdia Urbana ha decomissat 31.200 llaunes, no només de la venda ambulant que se’n fa sinó també d’establiments que hi col·laboren. En aquest darrer cas, la policia ha intervingut cinc botigues de Ciutat Vella, les ha desmantellades i n’ha decomissat el material destinat a la venda ambulant. Un dels locals, situat al carrer de la Princesa, ha quedat precintat per motius d’insalubritat greus. La Guàrdia Urbana no només va trobar-hi 2.900 llaunes per proveir els llauners, sinó també un rebost de 40 metres quadrats atapeït d’escombraries i diversos productes caducats exposats per a la venda.

Sistach apel·la a la defensa de la identitat

L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha demanat als feligresos que defensin la identitat cultural. Sistach considera que la globalització i la immigració fan més necessari preserva-la i ajudar els nouvinguts en la integració a la nostra cultura. El cardenal també ha fet una crida als partits polítics i sindicats perquè trobin solucions adequades a la crisi econòmica.

L’Ajuntament no anirà a l’última cursa de braus

Xavier Trias ja ha avançat que ni ell, ni cap membre del govern municipal, assistirà a l’última cursa de braus que tindrà lloc aquest diumenge a la Monumental. L’alcalde ha argumentat que ningú de l’equip no té afició per aquest espectacle. Tot i això, dóna plena llibertat als regidors. Trias ha recordat que els Mossos d’Esquadra activaran un dispositiu per evitar enfrontaments entre taurins i antitaurins.