La majoria del Plenari ha donat suport al sistema d'immersió lingüística com una fórmula d'èxit i de cohesió social, ha rebutjat la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la divisió de la comunitat educativa. L'alcalde ha dit que no es poden fer passes enrere. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Com a capital de Catalunya no podem estar en silenci davant l'atac que suposa i per al nostre autogovern la sentència del Tribunal Suprem i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya". En la mateixa línia s'han pronunciat la resta de formacions... JORDI HEREU, president del grup municipal del PSC "Nosaltres no volem que s'instrumentalitzi. Tampoc volem inflar la retòrica de moltes línies vermelles que de vegades s'expressen un diumenge de manera inflamada i que en menys de 24 hores sempre es traspassen aquestes línies vermelles. La llengua ha de ser un factor d'unió". RICARD GOMÀ, president del grup municipal d'ICV-EUiA "Senyores i senyors del PP, no crein problemes artificialment inexistents. No facin de la política una esfera de conflicte en espais de convivència. El pp promou les tisorades lingüístiques, CiU les tisorades socials". JORDI PORTABELLA, president del grup municipal d'UxB "Atacar la normalització lingüística és voler sumir en la ignorància un grup de persones que mai sabran la nostra llengua". Només hi ha discrepat el PP, que ha dit que les sentències judicials són per complir-les i ha apostat per una immersió a tres, ha dit el líder popular. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del grup municipal del PP "Quan demanen els pares en moltes escoles que els seus fills cada any, cada curs escolar rebin més hores i i més assignatures en anglès, els diran que són contraris a la immersió lingüística? Vostès volen una immersió lingüística, jo vull tres en una: en català, castellà i anglès". El text aprovat per la majoria també es compromet a fer arribar la declaració als màxims òrgans judicials i a la resta de cambres institucionals, així com també se suma a la iniciativa popular somescola.

Els presidents de cada grup municipal han tingut torn de paraula per explicar el posicionament de vot. Jordi Portabella, d’Unitat per Barcelona, ha dit que “promoure actuacions en contra del coneixement de l’ús del català va en la línia d’aconseguir que el català pugui desaparèixer”. Portabella hi ha afegit que “si hi ha persones que encara no coneixen el català, es allà on falla el bilingüisme”.

Per part del Grup Municipal d’ICV-EUiA ha parlat el president, Ricard Gomà, que s’ha dirigit a la comunitat educativa dient que “han de saber que mai no hauran de renunciar a la immersió per cap sentència insolent”. Gomà ha aprofitat el discurs per recriminar una vegada més a Convergència les retallades socials que està aplicant el govern de Mas.

Alberto Fernández Díaz, del Partit Popular, ha advertit que “les sentències s’han de complir, ens agradin o no”. El president dels populars ha defensat el seu model lingüístic, “un model en i amb català, castellà i anglès”.

El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Hereu, ha apel·lat a “no instrumentalitzar el debat sobre la llengua”. Hereu també ha dit que “en cap escola mai ningú no li ha parlat de la llengua com a un problema”.

Per part de CiU han parlat primer el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, i després l’alcalde Xavier Trias, que ha demanat “que no s’ataqui un model que ha donat grans èxits a Catalunya”. Trias també ha reiterat que Barcelona anirà de la mà del govern de la Generalitat en totes les accions que s’impulsin per defensar la llengua.