XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo no gastaré els diners amb això, és un problema de prioritat. Algú es creu que, amb el que està passant, jo em gastaré els diners en fer una pantalla gegant?"

Segons l’alcalde, Eurovegas “no ens treurà de la crisi” però crearia molt llocs de treball, la prioritat, insisteix, del consistori. L’Ajuntament aposta ara, segons Trias, per convertir Barcelona en una ciutat de cultura, de coneixement, de creativitat i d’innovació, capaç de generar riquesa i llocs de treball amb una finalitat, ha dit Trias: el benestar de les persones. El consistori aposta por un model més vinculat a les ciutats intel·ligents o a la telefonia mòbil, que generen feina en sector qualificats. En aquest context, però, el projecte Eurovegas, ha assegurat l’alcalde, pot ajudar a disminuir l’atur sempre que, ha remarcat, es faci lligat a la idiosincrasia de la ciutat, més vinculat als congressos, espectacles i el  turisme. Trias ha dit que si no es fan tots els esforços, amb el context econòmic actual i 112.000 aturats, hi ha col·lectius que estan condemnats al “fracàs i la desesperació”.

Trias també ha reconegut que governar la ciutat en aquest context econòmic i 14 regidors “no és fàcil” i que la clau n’és definir les prioritats: la seguretat, neteja, els serveis socials, beques menjador i sortir de l’atur, assegura, són els seus àmbits prioritaris, i per garantir-los, s’ha de fer amb un pressupost ajustat als ingressos.

Pantalla gegant

Trias ha assegurat que no s’ha instal·lat cap pantalla gegant a l’espai públic per seguir la final d’Espanya a l’Eurocopa per falta d’espònsors. El consistori va negociar amb sales de cinema perquè retransmetessin el partit però a cap no els va semblar rendible fer-ho. Trias ha dit que, en tractar-se d’un esdeveniment lúdic que es podia seguir des de casa i el cost de la pantalla, no era una prioritat. La polèmica de les pantalles gegants per seguir l’Eurocopa va entrar a les xarxes socials després que la gerent d’alcaldia de Badalona demanés a Twitter “que cremi Barcelona” perquè no se n’hi van instal·lar. Trias ha respost dient que els qui tenen càrrecs públics haurien de mesurar les seves paraules.

Motos al carril bus

Xavier Trias ha reconegut que una de les apostes de la campanya electoral, que les motos poguessin circular pel carril bus, de moment no es farà. Segons els informes tècnics externs, fer circular les motocicletes pels carrils bus actuals és perillós. Segons Trias, amb la nova xarxa octogonal d’autobusos, que preveu l’ampliació dels carrils bus, podria ser possible, si els informes tècnics així ho indiquessin.