En el seu primer gran acte polític a les portes de les eleccions municipals de maig, l’alcaldable socialista, Jaume Collboni ha llançat un avís al govern de Trias: “El diàleg i la negociació sobre els pressupostos per al 2015 està en via morta.”

Collboni ha recordat que la rebaixa de les és un dels punts irrenunciables per a la seva abstenció en la votació dels comptes municipals. El socialista ha insistit que “una congelació no és una rebaixa”, i que “parlar de congelació quan l’IPC està a prop del 0 és fer trampa.” També ha criticat la manera com s’ha anunciat la mesura.

Per la seva banda, l’alcalde de Barcelona ha reconegut que la possibilitat d’una pròrroga dels pressupostos guanya pes. Xavier Trias ha assegurat que continua amb la “mà estesa” i que renunciar a les converses obeeix a una lògica electoralista. “Som en un any electoral, i jo tornaria a insistir a tothom, no només al senyor Collboni, que en una situació com aquesta, amb unes eleccions al mes de maig, hauríem de superar el plantejament dels partits i pensar en la gent.”

En resposta a l’exigència d’una rebaixa de les tarifes, l’alcalde ha recordat a Collboni que el cost de congelar les tarifes pot arribar als 11 milions d’euros, que s’haurien de cobrir amb l’augment dels usuaris del transport, però que també es possible que finalment siguin els pressupostos els que hauran de cobrir aquest dèficit.