Segons la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, l’acumulació de brutícia en determinades zones del centre està causada per “l’increment de la presència de persones”, que “també comporta més residus”. De fet, dels 863 “punts negres” que té identificats l’Ajuntament, més d’un centenar són a Ciutat Vella. Sanz ha assegurat que s’està treballant perquè els mateixos turistes prenguin consciència de la brutícia que generen.

Mapa dels 863 punts negres de brutícia

Millora la neteja en l’àmbit de la ciutat

Per millorar la neteja de la ciutat, el govern municipal va iniciar al febrer una campanya de sensibilització ciutadana. Un centenar d’informadors municipals han tractat amb veïns i comerciants per explicar-los com fer la recollida selectiva i recollir els excrements dels animals de companyia.

Segons la tinenta d’alcalde, la campanya ha permès millorar la neteja d’un 30 % dels “punts negres” de la ciutat. A més, el govern municipal ha assegurat que la recollida selectiva del cartró ha incrementat un 11 % entre els comerços i un 14 % entre els veïns.

Ara bé, la manca de recollida d’excrements de gossos continua enquistada a l’Eixample, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Martí. A Sants-Montjuïc, Gràcia i Sant Andreu no es fa un bon ús de contenidors i papereres, mentre que a Ciutat Vella la problemàtica més destacada és el mal ús del sistema de recollida.