Sumant aquestes tres parcel·les a la part de l’espai que ja era propietat municipal, el consistori disposa ara del 93 % del complex. L’Ajuntament emmarca l’operació en el pla de revitalització de l’eix de Pere IV i qualifica La Escocesa de “peça clau i emblemàtica per al futur d’aquest vial”.

Els nous espais adquirits ocupen més de 8.600 metres quadrats. Les qualificacions urbanístiques que tenen permetran fer-hi, per exemple, habitatges, oficines, comerços, espais culturals o equipaments sanitaris i assistencials. En aquest sentit, el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha destacat que el projecte “implica que en el cor mateix del Poblenou i l’eix Pere IV el que hi haurà no serà habitatge de luxe, no serà un procés de gentrificació, sinó el que hi haurà serà habitatge públic”.

El consistori ha pogut exercir el dret de tanteig perquè el recinte està catalogat i protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. És un edifici de mitjan segle XIX que, fins al 1998, ocupava una fàbrica de productes químics per a l’estampació tèxtil. El preu que s’ha fixat ha estat, segons l’Ajuntament, per sota del de mercat.