rebaixa aigua AMB

(ACN) El Tribunal de Comptes ha arxivat parcialment la denúncia d’Agbar contra l’Ajuntament de Barcelona pels estudis realitzats pel consistori per municipalitzar l’aigua, que ascendien a gairebé 900.000 euros. En una interlocutòria avançada per ‘eldiario.es’ i a la qual ha tingut accés l’ACN, el tribunal conclou que l’Ajuntament de Barcelona té “plena legitimitat” per plantejar un règim de gestió directa de l’aigua “en l’àmbit municipal barceloní”.

Cap dels estudis no suposa una infracció

En conseqüència, el Tribunal de Comptes conclou que cap dels estudis encarregats pel consistori no suposa una “infracció comptable o pressupostària” per part de l’alcaldessa, Ada Colau; el regidor de Transició ecològica, Eloi Badia; el gerent de la regidoria, i la interventora municipal, tots ells denunciats per Agbar. “No s’observa cap dany en els fons municipals”, assegura l’escrit, contra el qual es pot recórrer.

Els informes ara avalats pel Tribunal de Comptes van tenir un cost total de més de 858.000 euros. Per contra, Agbar argumentava que els estudis tècnics i jurídics encarregats per l’Ajuntament el 2017 per a la transició cap a la gestió pública de l’aigua a la ciutat suposaven un “perjudici” a les arques públiques, ja que la competència sobre el servei no és municipal sinó de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Causa pendent per les subvencions municipals a entitats

El tribunal només mantindrà oberta la causa comptable per les subvencions del consistori a entitats socials i per un ajut de 15.000 euros als promotors de la consulta ciutadana sobre la gestió del subministrament d’aigua.