Foto: solar de la via Trajana que l'Ajuntament cedirà a la Generalitat per construir-hi habitatge assquible

El Grup Municipal de TriasxBCN ha assegurat en un comunicat que l’acord assolit aquest dimecres entre la Generalitat i l’Ajuntament per cedir 27 solars municipals per la construcció d’habitatge públic és “insuficient i incomplet“. Segons el regidor del grup Damià Calvet aquest acord es queda curt a l’hora de resoldre el problema de l’accés a l’habitatge a la ciutat i, per altra banda, el considera incomplet perquè no té en compte les que considera que han de ser “les principals palanques de transformació de la política d’habitatge: la legislació, l’urbanisme, l’agilitat en la tramitació de llicències i la col·laboració publicoprivada.” De fet, al comunicat, TriasxBCN acusa Collboni de ser el coautor de “les nefastes polítiques d’habitatge aplicades a Barcelona durant els mandats de l’alcaldessa Colau”.

El pacte, que preveu que en els 27 solars s’hi puguin construir 1.764 pisos assequibles si l’Incasòl hi inverteix gairebé 265 milions d’euros, “és una exposició de xifres de la qual és molt difícil discernir què està en construcció, què està en projecte i què necessita encara gestió urbanística”, ha valorat el regidor. A més, Calvet també ha criticat que alguns dels solars que l’Ajuntament ha ofert a la Generalitat ja fa temps que es tenen en compte com a espais disponibles per fer-hi habitatge públic.

Reclamen concretar finançament i calendari

Davant d’això, el regidor demana que “es garanteixi el finançament, el calendari i la destinació a lloguer de totes les promocions“. A més, reclama que els ingressos que s’obtinguin del lloguer social d’aquests pisos es continuï dedicant a polítiques d’habitatge a Barcelona.