Aconseguir un lloguer assequible a Barcelona és gairebé missió impossible. Amb els preus pels núvols, viure sol a la capital catalana ja és un luxe a l’abast de poca gent. Els pisos de lloguer de 800 € s’han gairebé esfumat i molts confessen que “és impossible viure aquí”. Un equip de betevé ha preguntat a diversos ciutadans a peu de carrer, a la rambla del Poblenou, quant paguen de lloguer i algunes respostes són sorprenents. “Visc amb dues noies més i pago 750 per una habitació, despeses a banda“, explica una llogatera de la Sagrada Família.

El drama és compartit entre totes les edats. Un pare de dos fills confessa que “s’està de moltes coses“, ja que “és molt complicat viure sol i quan apareix qualsevol imprevist és quan les passes magres“. “Sortir a fer un refresc és un luxe”, afegeix.

Independitzar-se? Complicat

Amb gairebé 35 anys, una veïna del Poblenou de tota la vida ha hagut de tornar a viure a casa dels pares, que ja no viuen a Barcelona. “Estic buscant pis a Terrassa perquè aquí a Barcelona és impossible viure, jo ja tinc una edat i em vull independitzar, ho necessito“.

Amb 31 anys, una altra jove explica als micròfons de betevé que comparteix pis amb tres persones més i que paguen 1.200 euros de lloguer cada mes. “Veig molt difícil a Barcelona poder viure sola“.