Pere Aragonès i Jaume Collboni
Foto: Mariona Puig (ACN)

Un dels acords tangibles presos en la reunió que han mantingut aquest dimecres a la tarda el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat reprendre la comissió mixta de treball entre les dues administracions el proper 20 d’octubre. Aquest òrgan es va reunir per darrera vegada fa més d’un any, el juny del 2022. A banda del president i l’alcalde, està previst que també hi participin altres alts càrrecs de les dues administracions.

Entre els temes centrals que es posaran damunt la taula en aquesta comissió hi ha les inversions en transport públic i més concretament la culminació de les obres de connexió del tramvia per la Diagonal i l’ampliació i millora del metro. En aquest sentit, Collboni ha explicat que el metro és una prioritat en les inversions i que s’hi està treballant favorablement: “Crec que anem en el bon sentit, moltes d’aquestes inversions o ja s’han licitat o s’estan abordant”, ha explicat. Els detalls, però, es concretaran precisament en la comissió mixta de l’octubre.

L’Ajuntament celebra l’arribada de més mossos

A més, en aquesta reunió de treball també es farà seguiment dels compromisos adquirits prèviament i es tractaran en detall qüestions com l’accés a l’habitatge, la sanitat pública i la seguretat.

En aquest sentit, l’alcalde ha celebrat l’anunci del desplegament de 215 agents dels Mossos d’Esquadra a la ciutat a partir del setembre. Es tracta d’efectius que han completat l’any de formació i que s’incorporen al cos en període de pràctiques. “Havíem demanat públicament la necessitat d’incrementar la presència policial per entomar els reptes de seguretat pública”, ha comentat Collboni després de la reunió que han mantingut aquest dimecres. En aquest sentit, ha assegurat que “és una mostra més que anem pel bon camí“.