XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "La Sagrera és un escàndol perquè la Sagrera és un plantejament de fer una estació basada en unes plusvàlues que no es produeixen ni es produiran. És una mentida i, per tant, és veritat que haurem de buscar la col·laboració de la iniciativa privada per tirar endavant la Sagrera. Haurem de fer plantejaments nous i diferents, però creure's que amb requalificacions i amb aquests plantejaments tu acabes fent una estació, això és una barbaritat."

El líder del consistori barceloní ha deixat la porta oberta a la possibilitat de retardar-ne un altre cop el calendari de les obres i ha afegit que, donada la conjuntura econòmica, caldrà recórrer als inversors privats per poder enllestir els treballs.

Més enllà d’aquesta estació, Xavier Trias ha assegurat que les prioritats de l’Ajuntament coincideixen  amb les del ministeri. En aquest sentit, ha destacat la necessitat que l’Estat augmenti l’aportació en el transport públic barceloní, la millora del transport de mercaderies des del port, la connexió ferroviària amb l’aeroport i la millora de la senyalització i el servi de Rodalies, entre d’altres.

Per tal de fer-ne un seguiment i per garantir que el Govern espanyol que compleixi les promeses econòmiques, han acordat la creació d’una comissió de seguiment. L’objectiu principal serà fer una anàlisi de les mancances que té Barcelona en infraestructures i establir prioritats.