“No vaig perdre únicament les eleccions per aquestes mentides, però sí que és cert que hi van influir”, ha sentenciat Trias, que ha lamentat que “algunes formacions” ho fessin servir contra ell durant la campanya electoral. “Em dol perquè sabien que no era cert”, ha afegit. L’exalcalde ha dit que va ser víctima d’una “operació orquestrada amb motius clars de desgast i combat polític” i que es va dissenyar i posar en marxa des d'”altes instàncies del Govern espanyol”.

“El meu pecat era ser alcalde de Barcelona just quan Catalunya estava embrancada en un procés polític”, ha afirmat Trias, que ha explicat que l’exministre Fernández Díaz va trucar al director de ‘La Vanguardia’ per preguntar-li per què no publicava la informació sobre el fals compte a Suïssa.

El líder actual del PDeCAT a l’Ajuntament ha tingut un enfrontament amb el diputat del PP Sergio Santamaría, que li ha retret una “enemistat manifesta” amb Fernández Díaz. Trias ha replicat que va ser amic de l’exministre i l’ha instat a “demanar perdó”. L’exalcalde ha acusat el PP de “rebolcar-se en la porqueria” i d’actuar per un “patriotisme mal entès”: “Hi ha gent que es creu que salvar Espanya és carregar-se el Trias.”