En la comissió de Drets Socials de l’Ajuntament s’ha aprovat convocar una taula de treball per arribar a un acord sobre els preus establerts de la tarificació social. Un sistema que ha rebut el suport de la majoria de l’oposició, però amb discrepàncies sobre els preus ja establerts.

La tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que els preus per al curs vinent ja estan fixats i, per tant, la revisió es farà per al curs 2018-2019. “L’objectiu és arribar a la universalitat, però l’Ajuntament no pot injectar diners de manera infinita, no és sostenible, i recordem que qui té competències, la Generalitat, està posant zero euros a les bressol”.

Des de Ciutadans s’han felicitat per la voluntat d’acceptar fer-hi modificacions “perquè Barcelona deixi de tenir les bressol més cares de l’estat”. Entre els més contraris al sistema actual hi ha el Grup Municipal Demòcrata. El regidor Jaume Ciurana ha acusat el govern de “ser un malson per a les classes mitjanes i un terror per als pobres”. Ha lamentat que vulguin carregar sobre altres pares el cost d’aplicar la tarificació social.”