Tot i que el Grup Muncipal de BComú ha votat a favor de la proposta d’ERC, el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha assegurat que, tot i que n’estudiarà la compra no serà fàcil executar-la i ha recordat que “l’Ajuntament no pot comprar totes les finques que es troben en processos d’expulsió”. Per això ha demanat la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, a qui ha acusat de poc activa els darrers anys pel que fa a la compra d’habitatges a Barcelona per destinar-los a usos socials. Segons Montaner, durant el mandat municipal actual, el govern català ha comprat cinc habitatges a la ciutat, mentre que l’Ajuntament n’ha adquirit 167.

Les finques a les quals fa referència la proposta d’ERC es troben en procés de compravenda per part d’un grup immobiliari. Els veïns, una quarantena de famílies, temen patir pressions perquè marxin dels seus pisos de lloguer. Situacions que ja han denunciat alguns veïns del carrer, que han optat per la via judicial.

Enganxada entre ERC i govern

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha assegurat que la proposta d’ERC de comprar les finques “és políticament qüestionable” i només busca “desgastar el govern”.  Pin ha afegit que ERC “juga amb la desesperació de la gent fent-los creure que l’Ajuntament pot aconseguir coses de manera més ràpida del que és possible”. Aquestes paraules han fet enfadar la regidora d’ERC, Montserrat Benedí, que ha assegurat que criticar el govern en cap cas és “politiqueig”.