Xavier Trias guanya eleccions
Foto: Jordi Borràs (ACN)

En la victòria de Xavier Trias a Barcelona a les eleccions municipals 2023 a Barcelona han estat clau quatre districtes de la ciutat. La seva candidatura ha estat la més votada a l’Eixample, les Corts i també a Gràcia. Però sens dubte, Sarrià – Sant Gervasi és el districte que l’ha catapultat a la primera posició. En aquest punt de la ciutat, Trias ha obtingut el 40 % dels vots, un percentatge que suposa més del doble que el que ha aconseguit la segona força, el PP, amb 14,92 %. Al darrere hi han quedat el PSC, Barcelona en Comú, Vox i, finalment, ERC.

Sarrià – Sant Gervasi lidera l’índex de participació

L’alta participació a Sarrià – Sant Gervasi també ha estat clau en la victòria de Trias. És el districte on hi ha hagut més votants aquest 28-M. Un 70,2 % del cens ha exercit el dret a vot, només dos punts per sota que el 2019. A la resta de la ciutat, en canvi, la participació ha estat del 60,57 %, 5,60 punts menys que fa quatre anys.

Una xifra que no ha aconseguit cap altre candidat

El percentatge del 40 % de Trias a Sarrià Sant Gervasi és també una de les xifres rècord d’aquest 28-M. No hi ha hagut cap altra candidatura que hagi aconseguit tants suports en un sol districte. Només a Nou Barris, el PSC ha guanyat còmodament un 31 % dels suports. El mateix Trias, però, ha superat lleugerament aquest percentatge a les Corts, on ha guanyat amb el 31,2 % dels vots.