El president del Parlament, Roger Torrent, conclou aquest dimarts les visites a tots els líders empresonats a Madrid. A les 10 del matí ha entrat al centre penitenciari d’Estremera, per visitar els diputats Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva, i també Joaquim Forn. A la tarda es reuneix amb Jordi Cuixart i el diputat Jordi Sànchez a Soto del Real.

Torrent reivindica que Rull i Turull, com la resta de diputats a la presó, “tenen els seus drets polítics intactes” i defensa que han de poder exercir de consellers. “Em sembla inconcebible que es prolongui el 155”, ha advertit, després que el govern de l’Estat no hagi publicat el nomenament del govern al DOGC. Malgrat tot, de moment el president, Quim Torra, no es planteja substituir Turull, Rull, Comín i Puig com a consellers.

El president del Parlament també ha advertit el PP, el PSOE i Ciutadans que “l’escalada de repressió” amb l’enduriment del Codi Penal no porta enlloc. Ha subratllat que l’única resposta és el diàleg, per “resoldre amb política un conflicte que és polític”.

Aquest dilluns a la tarda va reunir-se amb Carme Forcadell i Dolors Bassa al centre penitenciari d’Alcalá-Meco. A la sortida, va explicar que les havia vist “fortes, serenes i molt conscients que són preses polítiques. Preparades per resistir el que convingui”. Torrent ha afegit, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que Forcadell i Bassa li van demanar “que persistim, que resistim, que avancem, que hi hagi un govern”, i assegura que “aquest és un missatge que fan tots els presos”.

Les visites de Torrent a les presons han anat en paral·lel a les que ha fet el president Quim Torra. De fet, el president de la cambra tenia programat aquest viatge fa dues setmanes, però el va haver de posposar per la situació política.