L’acte, que ha estat conduït per l’actor català Joel Joan, ha començat amb la lectura d’un manifest. En aquest, les entitats adherides han assegurat que tots consellers nomenats pel president de la Generalitat, Quim Torra, tenen “els drets polítics intactes”  i per això, critica que no hi ha base legal per no publicar els nomenaments al Diari Oficial de la Generalitat.

S’ha fet una crida a respondre “de manera unitària, transversal, contundent i pacífica” contra aquesta provocació i asseguren que s’han posat a treballar per “consensuar una reacció col·lectiva que vagi més enllà de les manifestacions de protesta i que impliqui una desobediència davant d’un Estat que incompleix les seves pròpies lleis i anul·la la democràcia”.

Al llarg de la protesta, s’hi han pogut sentir càntics demanant l’alliberament dels líders sobiranistes empresonats i també d’altres de rebuig en contra de l’actuació del Govern espanyol. Segons la guàrdia urbana a l’acte han participat un miler de persones.

Reunió d’ANC i Intersindical per una vaga general

La presidenta d’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha anunciat que l’entitat i Intersindical-CSC es reuniran aquest divendres per parlar sobre la convocatòria d’una vaga general a Catalunya. Abans que s’iniciïn les negociacions, l’objectiu és fer la vaga “si l’article 155 es manté en vigor”. La Intersindical ja va convocar una vaga general per al 8 de novembre.

L’ANC ha cridat a la participació contra l’actuació del Govern espanyol a través de les xarxes socials. Les protestes s’han convocat a les capitals de les quatre províncies catalanes i també a Tortosa.

Cremen el Decret de Nova Planta i el 155

La protesta ha acabat amb el cant dels Segadors per part de totes les persones concentrades a la plaça Comercial. Un cop entonada la melodia, dues persones han cremat el Decret de Nova Planta i el document que recollia l’article 155 de la Constitució espanyola.