tanquen últimes cinc parades antics ocellaires la Rambla

Ara sí que ha arribat el capítol final de la història per als antics ocellaires de la Rambla. Després d’anys d’estira-i-arronsa i d’una llarga batalla als tribunals, l’Ajuntament de Barcelona ha fet efectiu el tancament de les últimes cinc parades. A l’agost ja es van tancar sis parades —que van seguir un altre procés judicial— i en els darrers dies el consistori ha rebut l’autorització judicial que ha permès a l’administració recuperar de manera forçosa aquests comerços que pertanyen a un únic propietari.

Els treballadors buiden els establiments

El personal de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, acompanyat per diversos agents de la Guàrdia Urbana, ha procedit al tancament aquest dilluns a primera hora del matí amb l’ordre judicial. Els treballadors han començat a recollir el gènere per buidar les parades i, en les properes hores, està previst que facin entrega de les claus a l’Ajuntament.

Fonts municipals han confirmat que després es col·locarà un cadenat per seguretat. Un cop recuperades, el consistori procedirà a enderrocar les parades. Una actuació que es planificarà en funció del ritme de la remodelació de la Rambla.

El propietari al·lega “indefensió” i “desproporció”

El propietari ha lamentat que no ha rebut la notificació de l’ordre judicial, ni per part del jutjat ni de l’Ajuntament de Barcelona, la qual cosa considera que li ha generat “una evident indefensió”. També qualifiquen que l’actuació del govern municipal ha estat “desproporcionada perquè s’ha executat sense preavís”.

El portaveu del col·lectiu d’ocellaires, Xavier Cuenca, lamenta que això “causarà perjudicis econòmics rellevants en no poder retirar els materials en el termini necessari”.

La propietat també ha recordat que hi ha un recurs d’apel·lació pendent el termini del qual finalitza el 2 d’octubre.