El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023, Ernest Maragall, ha presentat aquest diumenge al matí els noms que l’acompanyaran als comicis de Barcelona. La llista és continuista, sense cap fitxatge independent en els primers llocs i destaca per mantenir set dels regidors actuals en les 10 primeres posicions. Maragall ha fet pública la llista des de l’Arc de Triomf i des d’on ha reivindicat “una continuïtat en el millor sentit de la paraula”, ja que assegura comptar amb “l’experiència“, el “coneixement conquerit” i “el lideratge demostrat” del seu equip.

Em sento absolutament empès a conquerir la ciutat amb el cap i amb el cor”
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona.

Maragall ja havia anunciat que el segon lloc de la llista seria per a Elisenda Alamany i el tercer, per a Ester Capella. La resta de noms s’han fet públics aquest diumenge i un dels més destacats és el de Jordi Castellana, que escala sis posicions respecte a la llista del 2019 i serà el número quatre a la llista del maig. L’actual portaveu d’ERC, Jordi Coronas, i la regidora Eva Baró intercanvien posicions respecte als comicis del 2019: Baró és cinquena mentre que Coronas, sisè.

El setè lloc és per a la independent Rosa Suriñach, actual regidora en substitució de Miquel Puig i el vuitè és per a Montserrat Benedí, fins ara número quatre. El candidat del Jovent Republicà, Jan Sibina, ocupa el número nou i tanca els 10 primers llocs la consellera del districte de Sant Martí Lourdes Arrando. Un altre dels regidors actuals i candidat del Jovent Republicà el 2019, Max Zañartu, baixa al número 11.

Gemma Sendra no repeteix

Un dels noms que no aspirarà a un altre mandat a Barcelona és Gemma Sendra, actual regidora i número set a la llista de Maragall del 2019.

Coronas i Benedí, els més veterans

Els regidors Jordi Coronas i Montserrat Benedí són els noms més veterans que acompanyaran Ernest Maragall als comicis del maig. Després de dos mandats —un dels quals encapçalat per Alfred Bosch— repeteixen de nou per optar a un tercer mandat a l’Ajuntament de Barcelona.

Així queden els 10 primers llocs de la llista d’ERC:

  1. Ernest Maragall
  2. Elisenda Alamany
  3. Ester Capella
  4. Jordi Castellana
  5. Eva Baró
  6. Jordi Coronas
  7. Rosa Suriñach
  8. Montse Benedí
  9. Jan Sibina
  10. Lourdes Arrando