El 70 % de la població espanyola estarà vacunada, amb les dues dosis, a finals d’agost. Ho ha anunciat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha comparegut aquest dimarts a La Moncloa després del Consell de Ministres. El cap de l’executiu ha dibuixat un escenari que obre l’arribada massiva de vacunes contra la covid i el pla de vacunació previst a l’estat.

Sánchez ha explicat que Espanya espera rebre 87 milions de vacunes entre els mesos d’abril i setembre, una xifra que permetrà “accelerar significativament” la campanya de vacunació. De fet, el president espanyol ha assegurat que el volum de dosis disponibles “permetrà assegurar que qualsevol compatriota que ho desitgi podrà ser vacunat en aquest període”.

33 milions de vacunats a finals d’agost

Segons les previsions de l’executiu espanyol, la setmana vinent el nombre de persones que hauran rebut la “pauta completa” superarà el volum de contagis. El 3 de maig es volen haver assolit els cinc milions de vacunats, la primera setmana de juny, els 10 milions, i el dia 14, els 15 milions.

Per arribar als 25 milions de persones vacunades caldrà esperar al 19 de juliol, i a finals d’agost es preveu assolir els 33 milions de vacunats, és a dir, el 70 % de la població adulta espanyola.

Punt final a l’estat d’alarma el 9 de maig

El president del Govern espanyol també ha anunciat que no preveu prorrogar l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig, després de sis mesos vigent. Sánchez ha dit que l’objectiu és que, un cop acabi el termini previst, no sigui necessari prorrogar-lo més.

Pedro Sánchez ha comparegut un cop ha finalitzat la reunió del Consell de Ministres. Després dels canvis fets al Govern espanyol amb la sortida de Pablo Iglesias, l’executiu s’ha fet la tradicional foto de família a les escales de l’edifici del Consell de Ministres amb Nadia Calviño, com a vicepresidenta segona; Yolanda Díaz, com a vicepresidenta tercera, i Ione Belarra, com a ministra de Drets Socials i Agenda 2030.