L’alcaldable del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha demanat aquest dilluns des d’Estrasburg el vot constitucionalista perquè el seu partit és “l’únic amb opcions reals” d’entrar al consistori de la capital catalana. En resposta a la líder de Valents, Eva Parera, que havia demanat unitat del vot constitucionalista, Sirera ha reblat que tot aquell que es vulgui sumar al projecte del PP serà benvingut i ha demanat als que “en temps passats van marxar” que hi tornin a confiar en les properes eleccions municipals.

Sirera també ha exigit al seu rival de Junts per Catalunya, Xavier Trias, que es desmarqui de la posició que la formació manté a l’entorn de la cimera hispanofrancesa del 19 de gener a la capital catalana, perquè “dona mala imatge a la ciutat”. Junts participarà en la manifestació contra la repressió de l’independentisme.

Suport a la Capital Europea del Comerç de Proximitat

Sirera ha comparegut davant dels mitjans al costat de l’eurodiputada i portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, que ha explicat que aquest dimarts es votarà a l’Eurocambra una proposta per constituir la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat, un títol que seria rotatori i que els populars batallaran perquè s’estreni a Barcelona a finals del 2023.

En aquest sentit, el candidat popular a l’Ajuntament també s’ha mostrat contrari a l’anomenada taxa Amazon, que grava les distribuïdores de comerç electrònic per l’ús de l’espai públic en el repartiment. “El PP no és partidari d’apujar impostos ni de crear-ne més”, ha afirmat Sirera. “S’ha de donar suport al petit comerç, però per fer-ho no s’han d’apujar impostos als altres, sinó abaixar-los-els”, ha conclòs.