El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha assegurat que “en cap cas” votarà Xavier Trias en la sessió d’investidura del 17 de juny i que tampoc no donarà suport al socialista Jaume Collboni si pacta amb Ada Colau. En una entrevista a ‘La noche de Dieter’, a esRadio, ha assegurat que les afirmacions d’alguns ministres socialistes sobre el suport dels populars a un “candidat separatista” són falses.

Sirera reconeix que la posició del PP “no és fàcil”, però que “la pilota és a la teulada dels socialistes”, a qui demana garanties que no governarà amb Ada Colau. “El que no puc fer és donar suport a Collboni, donar-li un xec en blanc i que després de les generals em trobi que forma govern amb Colau”, afirma.

Des del PP han assegurat a betevé que la decisió sobre quin serà el vot a la investidura “encara no està 100 % decidida”, però si Sirera no vota la candidatura de Trias ni la de Collboni, una altra opció podria ser que s’acabés votant a ell mateix.

Aposta per un “govern constitucionalista”

El popular ha explicat que tant Trias com Collboni l’han trucat “perquè els ajudi a ser alcaldes” i que els ha respost que “això no va de cadires”. “Jo el que vull és explorar un govern constitucionalista que posi en marxa de nou Barcelona”. Sirera creu que aquest govern “ben portat” i amb “un PP que el condicioni” podria servir per “tirar endavant Barcelona”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?