Després de la protesta de dijous, el moviment Revuelta, un moviment de joves vinculat al partit d’extrema dreta Vox, ha tornat a convocar aquest divendres una altra concentració davant lDelegació del Govern espanyol, al carrer de Mallorca. Sota el lema “Paremos la traición de la amnistía” unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han afegit a la protesta, que s’ha convocat de manera simultània a 17 ciutats d’Espanya. Entre els assistents estaven el regidor de Vox a l’Ajuntament de Barcelona Gonzalo de Oro i el portaveu del partit en el Parlament, Joan Garriga.

Els Mossos d’Esquadra han mobilitzat a agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro) i de la Brigada Mòbil (Brimo), encara que “no ha fet falta actuar”, segons fonts policials. i la Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit al carrer de València amb el de Roger de Llúria.

Durant la concentració s’han sentit càntics contra Pedro Sánchez i Carles Puigdemont i a favor d’Espanya. A més, també s’ha cremat una bandera estelada i fotografies del president socialista Pedro Sánchez amb el lema ‘Traïdor’ al costat de la seva imatge. La mobilització s’ha desconvocat cap a les 21.40 h, i ha finalitzat sense incidents.

protesta amnistia delegació Govern
Un grup de manifestants crema una estelada

Segona protesta davant la Delegació del Govern

Aquest dijous ja va haver-hi una primera protesta davant la Delegació del Govern espanyol, el mateix dia que el PSOE i Junts van arribar a una entesa per investir Sánchez com a president de l’executiu central. Hi van participar unes 350 persones, segons la Guàrdia Urbana, per mostrar el rebuig a l’amnistia acordada entre el PSOE i els partits independentistes. Els Mossos d’Esquadra van fer un gran desplegament per blindar els voltants de l’edifici, amb talls de trànsit als carrers que l’envolten.

Fins ara, hi ha hagut diverses mobilitzacions a Barcelona contra l’amnistia. La primera, i la més gran, va ser el 8 d’octubre, a la qual van assistir diversos líders polítics espanyols contra aquesta mesura de gràcia. El rebuig a l’amnistia s’ha estès a diversos punts d’Espanya com Madrid, on hi ha hagut moments de tensió a les portes de la seu del PSOE, al carrer de Ferraz.

Setmana de mobilitzacions contra l’amnistia

Aquesta setmana hi ha hagut altres concentracions per protestar també contra la llei d’amnistia. Dilluns n’hi va haver una davant la seu del PSC a Pallars i un dia després un grup reduït d’unionistes van protestar contra el possible trasllat de la prefectura de la Policia Nacional, a la via Laietana.

I la setmana acabarà amb una altra mobilització contra l’amnistia. En aquest cas, hi ha l’assistència confirmada d’alguns líders polítics del país, tant del PP com de Vox. Serà diumenge, 12 de novembre, a les 12 h a la plaça de Sant Jaume sota el lema “No en nombre de España. No a la amnistía”.