L’objectiu dels independentistes amb aquest cop d’efecte és anticipar-se al Tribunal Suprem, ja que Llarena havia citat Turull aquest divendres per decidir si torna a la presó, fet que si es produeix, hagués alterat tot el calendari previst per la investidura, que en principi sonava per la setmana vinent. Torrent ha anunciat que ha fet una ronda de contactes telefònica amb els partits polítics i que, un cop constatat que “l’únic candidat proposat ha estat Jordi Turull i Negre”, ha decidit proposar-lo com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Torrent ha argumentat que ha accelerat el procés per “defensar els drets dels diputats i preservar el mandat democràtic de la ciutadania de Catalunya” i ha decidit convocar el ple d’urgència per aquest dijous a les 17 h de la tarda per avançar-se a un escenari en què diverndres “es podrien produir ingerències” judicials, com ja va passar amb els intents d’investidura de Puigdemont i de Sànchez.

Tot i que havia sonat amb força les darreres setmanes, durant les negociacions de la investidura, el número 4 de Junts per Catalunya encara no havia estat ni presentat com a candidat a la presidència de la Generalitat. De fet Roger Torrent ha anunciat aquest dimecres al matí, hores abans de la citació del Suprem, que iniciaria una ronda de contactes per designar un nou candidat, després que Jordi Sànchez decidís renunciar al seu escó per desencallar la investidura.

Un cop designat candidat, Turull ha rebut l’aval de Carles Puigdemont per Twitter.

La CUP consultarà les bases abans del ple

Els quatre diputats de la CUP són necessari perquè la investidura de Jordi Turull pugui materialitzar-se aquest dijous. Un cop convocat el ple, un dels membres del secretariat nacional de la CUP, Lluc Salellas, va explicar que al llarg del matí el partit sotmetrà la proposta de Jordi Turull al vot de les bases i posteriorment celebrarà un consell nacional, abans de fer pública la posició del partit en relació a la investidura. Una decisió que podria donar-se a conèixer a partir de les tres de la tarda, només dues hores abans del ple.

Els partits constitucionalistes, molestos

Després de conèixer la convocatòria del ple, alguns representants dels partits no independentistes han manifestat, a través de Twitter, la seva oposició a la celebració d’un ple exprés per investir Jordi Turull.