Aquest dijous serà una jornada d’alta intensitat política, de nou. La convocatòria d’urgència del ple ha aixecat ja les reticències de l’oposició. El PP vol  convocar una junta de portaveus per evitar un ple que consideren és un “atropellament” a la democràcia. L’anunci van fer-lo aquest dimecres a la nit, pocs minuts després que el president del Parlament, Roger Torrent, anunciés la convocatòria urgent d’un ple per investir Jordi Turull.  Els partits independentistes van apostar per moure fitxa i avançar-se al jutge Llarena, que ha decidit citar Turull i cinc dirigents sobiranistes més a comparèixer davant el Tribunal Suprem aquest mateix divendres.

Ciutadans també rebutja aquest ple i ja han presentat aquest dijous al matí una petició de reconsideració per la desonvocatòria urgent de la sessió.  Al document es critica la convocatòria del ple dimecres a la nit i s’argumenta que el candidat no es idoni. Inés Arrimadas, ha explicat que el ple no busca investir un president sinó “enfrontar la cambra amb el Govern espanyol i el poder judicial”. I ha criticat que l’elecció de Jordi Turull, una persona “imputada per delictes gravíssims com la malversació de fons públics.” Per tot plegat, Arrimadas ha qualificat l’elecció de Turull de despropòsit.

Reunió a tres bandes de JxC, ERC i la CUP al Parlament

Els diputats de JxC, ERC i la CUP s’han reunit aquest matí al Parlament durant gairebé una hora per intentar tancar un acord d’investidura. Passats dos quarts de dotze, els diputats de la CUP encapçalats per Carles Riera han abandonat la zona dels despatxos de JxCat i ERC sense informar sobre si s’han produït avenços. La decisió per tant ara queda en mans de la militància de la CUP que es reunirà a les 15h en el Consell Polític per explicar els detalls de l’acord i decidir si s’abstenen o voten a favor de Turull. 

cup-parlament-investidura-220318

Els Mossos reforcen la seguretat al Parc de la Ciutadella

Com ja s’ha fet en altres ocasions,els agents dels Mossos d’Esquadra han reforçat la seguretat a l’entrada del Parlament, amb efectius sobre el terreny i tanques de seguretat. S’han tancat els accessos al Parc de la Ciutadella, tant per a vehicles com per a vianants i durant el dia només hi podran accedir persones acreditades.

parlament-blindat-mossos-investidura