Segons ha informat el PP en un comunicat, l’únic punt de l’ordre del dia és la compareixença dels responsables municipals per informar sobre els últims actes contra el turisme, com l’atac a un Bus Turístic per part de l’organització Arran. A més, el PP ha avançat que també demanarà la compareixença al Parlament del conseller d’Interior, Joaquim Forn, i del director dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler.

En aquesta reunió els grups de l’oposició demanaran, entre d’altres coses, explicacions al consistori per la passivitat amb que consideren s’ha tractat des del govern municipal i TMB l’atac al bus turístic. Precisament sobre aquesta qüestió, la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha assegurat aquest divendres que els fets es van posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra l’endemà mateix. No es va presentar la denúncia definitiva fins dilluns a mig matí, quatre dies més tard, perquè “s’hi havia d’incloure un informe amb els danys i les pèrdues”. Segons Vidal aquest va estar enllestit en menys d’un dia i mig laborable”.

Nova acció contra el turisme

Endavant, una organització de l’esquerra anticapitalista, ha publicat aquest divendres un vídeo a les seves xarxes socials en què es veu com es punxen rodes de bicicletes de lloguer d’empreses de Ciutat Vella i com es segellen amb cola panys d’establiments de consignes d’equipatge d’aquest mateix districte. El vídeo està inclòs en un tuit en què es llegeix “Aturem les rodes del capital. Defensem els barris”.