resultats eleccions municipals 2023 mataró

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Mataró. Els socialistes han aconseguit revalidar la victòria el 28-M i continuen un mandat més al capdavant de l’Ajuntament de Mataró. T’expliquem tots els vots, percentatges i regidors que han obtingut tots els partits a la capital del Maresme.

David Bote ha revalidat la victòria a la capital del Maresme, un dels històrics feus socialistes. El PSC ha obtingut 11 regidors amb el 33,2% dels vots, cinc punts menys que ara fa quatre anys però suficient per garantir-li l’alcaldia. No ha aconseguit majoria absoluta però sí que ha mantingut molta distància amb el segon partit amb representació, ERC, que es queda amb quatre regidors i el 14,8% de vots. Vox l’iguala en regidors i entra amb força a Mataró amb quatre regidors i el 12,6% de vots.

Junts acaba amb tres regidors amb el 9,3% dels vots i el PP, dos representants a l’Ajuntament amb el 8,6% de suport de l’electorat. En Comú Podem ha aconseguit dos regidors i el 7,4% dels vots. La CUP ha tornat a l’ajuntament mataroní amb un regidor i el 5’4% dels vots després de quedar-ne fora el 2019. Ciutadans, en canvi, ha perdut la representació que tenia al consistori i no obté cap regidor.

Resultats de les eleccions municipals 2023 a Mataró | GRÀFIC

Si estàs accedint a aquesta pàgina des d’un mòbil i no veus correctament els resultats, clica aquí!

Resultats electorals del 2019 a Mataró

Des del restabliment de la democràcia fins al 2011, els socialistes van dirigir el consistori de Mataró. A les eleccions del 2011, Junts va assolir l’alcaldia durant un mandat i Joan Mora va ser alcalde durant un mandat. Els comicis del 2015 els va tornar a guanyar el PSC, amb David Bote com a cap de llista.

En les últimes eleccions, les del 2019, els socialistes van aconseguir un 38,7 % dels vots. Tot seguit van quedar ERC (26,2 %), En Comú Podem Mataró (6,7 %), Junts (6,5 %) i Ciutadans (6,1 %).