Fem Rambla i l’Ajuntament s’han reunit al Casal del Barri del Poblenou per ultimar els detalls del projecte que es durà a terme al tram final de la rambla del barri. El pla preveu reurbanitzar la zona que va del carrer del Taulat fins al passeig de Calvell, a través d’un projecte que ha recollit bona part dels plantejaments que feia Fem Rambla.

Però arribar a un consens final no ha estat fàcil. En un primer moment, el consistori no va tenir en compte l’opinió dels veïns a l’hora d’elaborar el projecte, i se’n van queixar. Segons el regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes, “les obres haurien d’haver estat enllestides el passat abril”, la qual cosa no ha estat possible per la falta d’acord que hi ha  hagut fins ara entre les dues parts.

A la reunió d’aquest matí s’ha parlat dels dos punts que faltaven per posar-se d’acord: el paviment i l’arbrat. L’Ajuntament ha fet un seguit de propostes de lloses i de tipus d’arbres, explicant detalladament les característiques de cadascuna de les opcions. Posteriorment, els assistents s’han organitzat en sis grups, tres per parlar sobre el paviment i els altres tres sobre la vegetació. Finalment, s’ha decidit que el pas central d’aquest tram de la rambla estarà pavimentat per aglomerat continu polit de tonalitat grisa i els arbres seran del tipus auró argentat. Aquesta decisió s’aplicarà de manera immediata en aquest tram pendent de remodelar, però també serà el referent per a futures remodelacions d’altres trams de la rambla.

Molta més feina per fer

Tot i que el projecte executiu ja està enllestit i es durà a terme el proper novembre, tant Fem Rambla com el consistori han mencionat que encara queden quatre punts pendents, però no impedeixen l’inici de les obres. Es tracta del model de bancs, dels trams laterals per on passa el carril bici, de la cruïlla del carrer del Taulat amb la rambla del Poblenou i de les limitacions al trànsit.

D’altra banda, un grup de treball de Fem Rambla fa mesos que treballa en un nou pla d’usos que ordeni les terrasses de la via. Ara que la reurbanització del tram final comença a fer-se realitat segons les propostes veïnals, Fem Rambla demana que s’engegui el procés d’elaboració d’aquest pla d’usos i que se suspengui de forma immediata l’atorgament de noves llicències de restauració. Els veïns demanen una normativa de terrasses i vetlladors que en garanteixi el dret al descans.